Queal –
Innehållsförteckning och näringsdeklaration
Queal är gjort av högkvalitativa ingredienser, skördade i Europa.
Läs mer om innehållet i Queal Steady
Havremjöl (fullkorn) (35g/100g)
Huvudingrediensen i Steady är havremjöl, som vi finmaler för en krämig textur. Innehåller gluten.
Vassleprotein (15g/100g)
Vassleprotein är en biprodukt från osttillverkning. En utmärkt proteinkälla! Innehåller 4% laktos.
Steady Vegan innehåller istället ris- och ärtprotein.
Isomaltulos (15g/100g)
Isomaltulos är en komplex kolhydrat med långsam utsöndring. Utvunnet från rödbetor.
Maltodextrin (15g/100g)
Maltodextrin är en komplex kolhydrat som går snabbare ut i blodet. Utvunnet ur majsstärkelse.
Sojamjöl (10g/100g)
Sojamjöl, full-fett, rostat. Som de andra ingredienserna är det GMO-fritt och skördat inom EU.
Vegetabiliska oljor (8g/100g)
Solrosolja och kallpressad linfröolja finns i Steady. Vi använder en micro-coating-teknik för att blanda oljan med pulvret.
Vitaminer och mineraler (1g/100g)
Mikronutrientmixen är ett väldigt fint pulver som tas fram speciellt för våra olika produkter. Det innehåller 27 vitaminer och mineraler. Se innehållsförteckningarna ovan för mer detaljer.
Glykossirap (<1g/100g)
Glykossirap är väldigt sött och vi använder (väldigt) lite för att söta våra produkter.
Stabiliseringsmedel (<1g/100g)
Genom stabiliseringsmedel förbättrar vi smak och hållbarhet. Vi använder kalium- och natriumtrifosfat. Det låter kanske komplext men är egentligen bara fancy salt.
Naturliga smakämnen (<1g/100g)
Var och en av våra smaker har olika smaktillsatser, för att få den goda smaken! Alla smaktillsatser är naturliga (dvs inte syntetiska).
Emulgeringsmedel (<1g/100g)
Xanthangummi är ett vanligt emulgeringsmedel (för att blanda olja med pulver), stabilisator (för att öka livslängden) och förtjockningsmedel (för att förbättra strukturen.)
Klumpförebyggande medel (<1g/100g)
Silikondioxid är en antikoagulant som ser till att inte Steady inte blir klumpig.
Sukralos (<1g/100g)
Vi använder lite sötningsmedel för att – (kan du gissa?) – öka sötheten! Sukralos är 600 gånger sötare än socker, så vi använder (väldigt) lite i våra Steady.