Queal –

Innehållsförteckning och näringsdeklaration

Queal är gjort av högkvalitativa ingredienser, skördade i Europa.

Läs mer om innehållet i Queal Steady

Havremjöl (fullkorn) (35g/100g)

Huvudingrediensen i Steady är havremjöl, som vi finmaler för en krämig textur. Innehåller gluten.

 

Vassleprotein (15g/100g)

Vassleprotein är en biprodukt från osttillverkning. En utmärkt proteinkälla! Innehåller 4% laktos.

Steady Vegan innehåller istället ris- och ärtprotein.

 

Isomaltulos (15g/100g)

Isomaltulos är en komplex kolhydrat med långsam utsöndring. Utvunnet från rödbetor.

 

Maltodextrin (15g/100g)

Maltodextrin är en komplex kolhydrat som går snabbare ut i blodet. Utvunnet ur majsstärkelse.

 

Sojamjöl (10g/100g)

Sojamjöl, full-fett, rostat. Som de andra ingredienserna är det GMO-fritt och skördat inom EU.

 

Vegetabiliska oljor (8g/100g)

Solrosolja och kallpressad linfröolja finns i Steady. Vi använder en micro-coating-teknik för att blanda oljan med pulvret.

 

Vitaminer och mineraler (1g/100g)

Mikronutrientmixen är ett väldigt fint pulver som tas fram speciellt för våra olika produkter. Det innehåller 27 vitaminer och mineraler. Se innehållsförteckningarna ovan för mer detaljer.

 

Glykossirap (<1g/100g)

Glykossirap är väldigt sött och vi använder (väldigt) lite för att söta våra produkter.

 

Stabiliseringsmedel (<1g/100g)

Genom stabiliseringsmedel förbättrar vi smak och hållbarhet. Vi använder kalium- och natriumtrifosfat. Det låter kanske komplext men är egentligen bara fancy salt.

 

Naturliga smakämnen (<1g/100g)

Var och en av våra smaker har olika smaktillsatser, för att få den goda smaken! Alla smaktillsatser är naturliga (dvs inte syntetiska).

 

Emulgeringsmedel (<1g/100g)

Xanthangummi är ett vanligt emulgeringsmedel (för att blanda olja med pulver), stabilisator (för att öka livslängden) och förtjockningsmedel (för att förbättra strukturen.)

 

Klumpförebyggande medel (<1g/100g)

Silikondioxid är en antikoagulant som ser till att inte Steady inte blir klumpig.

 

Sukralos (<1g/100g)

Vi använder lite sötningsmedel för att – (kan du gissa?) – öka sötheten! Sukralos är 600 gånger sötare än socker, så vi använder (väldigt) lite i våra Steady.

Varför innehåller Queal så mycket socker?

Queal ser ut att ha mycket socker om du tittar på förpackningen. Men det är inte riktigt så enkelt.

Först behöver vi förstå två saker: maltodextrin och isomaltulos. Båda är typer av socker.

Maltodextrin är ett snabbt socker. När du äter det, blir du snabbt sockerhög och sedan sockerlåg. Det är inte så bra för kroppen.

Isomaltulos är ett långsamt socker. När du äter det, får du en mildare och mer jämn sockerhöjning. Det är bättre för kroppen.

För att göra Queal bättre, tog de bort en del av det snabba sockret (maltodextrin) och la till mer av det långsamma sockret (isomaltulos).

Men det finns en knepig del. När de gör matetiketter, räknar de både snabba och långsamma sockerarter som “socker”. Så när Queal ändrade receptet, visar etiketten att det finns mer “socker” även om det faktiskt är bättre för dig nu.

Så, Queal har “mycket” socker, men det är mest långsamma sockerarter som är bättre för dig än snabba sockerarter.

Queal har ett glykemiskt index på 50.

Queal 5.0: Det bästa Quealreceptet någonsin

Queal 5.0 är en näringstät måltidsersättning, framtagen efter månader av forskning, feedback från användare och rigorösa tester. Detta har resulterat i en produkt med flera förbättrade egenskaper.

Huvudkällorna till kolhydrater i Queal 5.0 är maltodextrin och isomaltulos, som fördelas jämnt. Denna kombination sänker den glykemiska indexen till 50, vilket innebär att den ger en långsammare frisättning av glukos i blodet jämfört med många andra livsmedel. Denna förbättring kan dock leda till att sockerinnehållet på etiketten verkar högt. Detta beror på att isomaltulos, trots dess låga glykemiska index, klassificeras som ett socker på grund av dess kemiska struktur. Men det är viktigt att notera att det inte påverkar blodsockret lika mycket som andra sockerarter, vilket är en fördel för blodsockerkontrollen.

Fettinnehållet i Queal 5.0 är högre än i många andra liknande produkter, vilket är ett resultat av användningen av en ny beläggningsteknik. Fett ses som en mycket god energikälla, och i Queal kommer det huvudsakligen från solrosolja och linfröolja.

Proteinet i Queal är högkvalitativt vassleproteinkoncentrat. Tre måltider tillhandahåller 105g protein, vilket är över det rekommenderade dagliga intaget på 0,8g protein per kg kroppsvikt.

Tränar du eller föredrar du mer protein? Queal Steady Athletic innehåller 50g protein per måltid – vilket är mer än en normal proteinshake.

Vill du också äta bättre? Prova Queal idag.