Queal –

Innehållsförteckning och näringsdeklaration

Queal är gjort av högkvalitativa ingredienser, skördade i Europa.

Läs mer om innehållet i Queal Steady

Havremjöl (fullkorn) (35g/100g)

Huvudingrediensen i Steady är havremjöl, som vi finmaler för en krämig textur. Innehåller gluten.

 

Vassleprotein (15g/100g)

Vassleprotein är en biprodukt från osttillverkning. En utmärkt proteinkälla! Innehåller 4% laktos.

Steady Vegan innehåller istället ris- och ärtprotein.

 

Isomaltulos (15g/100g)

Isomaltulos är en komplex kolhydrat med långsam utsöndring. Utvunnet från rödbetor.

 

Maltodextrin (15g/100g)

Maltodextrin är en komplex kolhydrat som går snabbare ut i blodet. Utvunnet ur majsstärkelse.

 

Sojamjöl (10g/100g)

Sojamjöl, full-fett, rostat. Som de andra ingredienserna är det GMO-fritt och skördat inom EU.

 

Vegetabiliska oljor (8g/100g)

Solrosolja och kallpressad linfröolja finns i Steady. Vi använder en micro-coating-teknik för att blanda oljan med pulvret.

 

Vitaminer och mineraler (1g/100g)

Mikronutrientmixen är ett väldigt fint pulver som tas fram speciellt för våra olika produkter. Det innehåller 27 vitaminer och mineraler. Se innehållsförteckningarna ovan för mer detaljer.

 

Glykossirap (<1g/100g)

Glykossirap är väldigt sött och vi använder (väldigt) lite för att söta våra produkter.

 

Stabiliseringsmedel (<1g/100g)

Genom stabiliseringsmedel förbättrar vi smak och hållbarhet. Vi använder kalium- och natriumtrifosfat. Det låter kanske komplext men är egentligen bara fancy salt.

 

Naturliga smakämnen (<1g/100g)

Var och en av våra smaker har olika smaktillsatser, för att få den goda smaken! Alla smaktillsatser är naturliga (dvs inte syntetiska).

 

Emulgeringsmedel (<1g/100g)

Xanthangummi är ett vanligt emulgeringsmedel (för att blanda olja med pulver), stabilisator (för att öka livslängden) och förtjockningsmedel (för att förbättra strukturen.)

 

Klumpförebyggande medel (<1g/100g)

Silikondioxid är en antikoagulant som ser till att inte Steady inte blir klumpig.

 

Sukralos (<1g/100g)

Vi använder lite sötningsmedel för att – (kan du gissa?) – öka sötheten! Sukralos är 600 gånger sötare än socker, så vi använder (väldigt) lite i våra Steady.