Växtbaserade måltidsersättningar

Att äta en hälsosam kost är inte alltid lätt. Livet kommer ibland i vägen och tiden räcker inte alltid till för matlagning. Det är där växtbaserade måltidsersättningar är till nytta. De låter oss att få i oss alla näringsämnen vi behöver, utan att ta upp någon av vår dyrbara tid. Här är våra ultimata växtbaserade måltidsersättnings-rekommendationer.

Dags att välja växtbaserat!

Det kan finnas många anledningar till att vilja äta mer växtbaserade måltider. För det första är det bättre för miljön, CO2-utsläpp, markanvändning och mattransportsträckan är nästan alltid lägre än för animalisk mat. Att äta veganskt (och i mindre grad, ovo-laktovegetariskt) är det enda sättet att förhindra djurs lidande och är ett sätt att ha en stor positiv inverkan på världen.

Att äta växtbaserade måltider har också stora hälsofördelar. Många studier länkar att äta mer grönsaker, baljväxter och korn till positiva hälsoresultat. Även om det inte är sant att köttätande motsvarar samma risk för cancer som rökning, har det visat sig att äta mer växtbaserade måltider eventuellt ökar livslängden. Och vem vill inte leva ett långt och välmående liv?

Växtbaserade Kompletta Matshakes

Kompletta Matshakes är kulmen på några olika mattrender. Den första är att vi vill äta nyttigare; Kompletta Matshakes innehåller en hälsosam blandning av olika makro- och mikronäringsämnen. Den andra är att vi vill äta snabbare, både snabbare måltider och bekvämare leverans. Och för det tredje vill vi äta mer hållbart, kompletta livsmedel minskar transportsträckorna och bygger på en 0%-avfallsprincip.

Det finns två alternativ när man överväger växtbaserade måltidsshakes, 1) Gör det själv (DIY) eller 2) köp från en ansedd källa. Fördelarna med att göra det själv är att du har fullständig kontroll över vad som går in i din växtbaserade måltidsersättning. Om du har några matallergier kan detta vara det allra bästa alternativet. Samtidigt blir det svårt att få blandningen helt rätt. Och naturligtvis kommer det att ta lite av den tiden du försökte spara.

Det andra alternativet är att köpa kompletta växtbaserade måltidsshakes. De flesta, om inte alla, av butikerna som säljer dessa har baserat sina shakes på att de ska vara kompletta. Det betyder att du inte bara får kolhydrater, fetter och proteiner, men också alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Mellan producenterna finns det skillnader i smaker, ingredienser och balans mellan makronäringsämnena.

Queal Vegan

Queal Vegan är vår helt veganska line-up av kompletta matshakes. De är gjorda med fullkornshavre, sojamjöl, isomaltulos och maltodexrin, vegetabiliska oljor (solros och linfrö) och naturligtvis ärt och fullkornsrisprotein. Varje shake är en komplett måltid som passar perfekt in i en växtbaserad diet.

Om du vill ha en komplett måltid i ditt liv som är växtbaserad, kan vi inte nog rekommendera Queal Vegan. Men naturligtvis kan du också kolla in andra måltider här.