RDI och Queals kompletta måltider

Hej! Nu börjar vi en bloggserie om allt som har med Queal att göra. Vi börjar mjukt med vad RDI är – de kommande veckorna går vi igenom alla vitaminer och mineraler och varför de är viktiga för oss, samt alla ingredienser i Queal och varför just de är med. Följ med!

Vad är RDI?

RDI står för Rekommenderat dagligt intag. I Europa uppdateras RDI ungefär var femte år och det är European Food Safety Authority (EFSA) som står för rekommendationerna. RDI baseras på forskning kring näring och utgår från DRV – Dietary Reference Values. Läs även Livsmedelsverkets näringsrekommendationer här.

cutlery – Queal komplett mat

Varför är RDI viktigt?

RDI är det dagliga genomsnittsintaget för att möta näringsbehovet av nästan alla (97-98%) av friska människor. (Intag betyder alltså mat och dryck – sådant vi får i oss)

RDI hjälper människor att få i sig tillräckligt med näring genom att översätta mängder av näringsforskning till klara och enkla riktlinjer. Eftersom de enbart är generella riktlinjer passar de inte alla till 100%, eftersom vi har olika ålder, längd, vikt, hälsa, livsstilar etc. Men RDI är en bra riktlinje för grundläggande tillräckligt näringsintag – vilket vi anser är en av grundprinciperna för ett hälsosamt och lyckligt liv.

diet – Queal komplett mat

Varför är RDI viktigt för dig?

RDI är alltså evidensbaserade riktlinjer för näringsintag. Det innebär att du – som en hälsosam människa – bör sträva mot att få i dig den mängd vitaminer och mineraler som rekommenderas, eftersom de behövs för att hålla dig frisk och välmående. Rätt simpelt, eller hur?

Ibland är det inte alltid lätt om du äter mycket skräpmat fullproppade med socker och tomma på vitaminer. (Då är det bra att t ex Queal finns!). Ett balanserat näringsintag hjälper dig att hålla en hög energinivå och är även bra för din mentala hälsa.

shaker – Queal komplett mat

Queal för optimalt näringsintag

En stor anledning att Queal togs fram var för att möta näringsintagen, och på så sätt hjälpa fler att äta hälsosamt och enkelt. Genom att erbjuda enkel och snabb, fast balanserad och bra näring vill vi hjälpa människor äta bättre.

Queals Ready Havremål, Steady Shakes och Go bars kräver inga (eller väldigt små, som lite vatten) förberedelser och ger dig en balanserad mängd kolhydrater, protein och nyttiga fetter, och precis så mycket vitaminer och mineraler du behöver.

Queals recept är baserade på EFSA:s senaste rekommendationer kring RDI.