Queal vs Feed

Är Queal bättre än Feed?

Du har tagit ett stort steg framåt genom att välja en komplett måltidsprodukt. Feed (Feed Smart Food) och Queal är båda bra alternativ när det gäller måltidsersättning. Här hjälper vi dig att välja vilken som passar bäst för dig vad gäller pris, näring och variation.

Genom att läsa denna sida hoppas vi att du kommer att vara intresserad av att testa Queal. Men om det slutar med att Feed är det bättre alternativet för dig, så är vi fortfarande glada att vi kunde hjälpa dig att komma till rätt beslut.

#FeedQueal
Smaker10 Smaker (Gröna Grönsaker, Chokladhasselnöt, Banan, Choklad, Trädgårdsgrönsaker, Röda Bär, Kryddig Tomat, Svamp, Morot & Pumpa, Kaffe)9 smaker + Limited
Näring54% kolhydrater, 35% fett, 11% protein47% kolhydrater, 32% fett, 21% protein*
IngredienserGlutenfria havregryn, vegetabiliskt fett, Isomaltulos, sojaprotein, mineraler, smak (6 variationer), Akaciafiber.Fullkornshavre, Isomaltulos, Maltodextrin, (vassle- eller ris&ärt-) protein, Sojamjöl, Vegetabiliska oljor, Vitaminer och Mineraler
Djur?VegansktVeganskt (ris- och ärtprotein) & Laktovegetariskt (vassleprotein)
Pris per 400kcalfrån € 2,40 (ca 26 sek)från 13.75 sek

* Queal Steady Shakes finns i 4 variationer (Athletic, Agile, Standard, Vegan), siffrorna gäller för Standard.

Jämförelse med Feed

Queal och Feed är två välkända företag som erbjuder kompletta måltider till alla i Europa. De är båda bra alternativ och näringsrikt är de båda kompletta. Varje företag har gjort sina egna val när det gäller specifika ingredienser och näringssammansättning. Dessa är de skillnader du bör tänka på när du väljer vilken produkt som är rätt för dig.

Både Feed och Queal bygger på EU:s näringsriktlinjer (EFSA). Båda produkterna är 100% laktovegetariska. Eftersom Feed använder sig av sojaprotein (som Queal gör med Vegan-utbudet) istället för vassleprotein, är Feed också 100% veganskt. Förutom laktos och gluten innehåller Queal också soja. Feed är glutenfritt.

Eftersom Queal tror att näring inte bara handlar om maten du köper, kommer du också hitta en personlig instrumentpanel när du beställer. Här kan du se din miljöpåverkan( som båda företagen kraftigt minskar), annan statistik och recept.

Feed har en stor närvaro i sociala medier och har nyligen börjat göra kompletta bredbara pålägg för bröd.

Näringsämnen

Feed och Queal har olika näringsprofiler. Det finns vissa skillnader i fibrer och fetter, Queal har mycket fiber vilket är bra för tarmarna och har valt att ge dig mer än de rekommenderade dagliga mängderna protein. Feed har mer fett och socker.

Huvudkällan för kolhydrater i Queal är jämnt balanserad mellan den komplexa kolhydraten Maltodextrin (gjord av majs), den något långsammare kolhydraten Isomaltulos (gjord av rödbetor) och finskuren skotsk Havre. Maltodextrin har ett högt glykemiskt Index (GI, hur snabbt kolhydrater bearbetas) och havre ett låg GI. Denna balans säkerställer en snabb frisättning av energi, men också en hållbar kontinuerlig frisättning av energi i flera timmar, vilket resulterar i en balanserad energinivå. Feed använder Isomaltulos och har något mer sockerarter än Queal.

Den största ingrediensen i båda produkterna är havre. Det är en jättebra källa till komplexa kolhydrater, och innehåller också mycket fiber, lite protein och vissa omega fettsyror. Havrekornen i Feed är ekologiska och eftersom de utgör 52,6% av ingredienserna är hela produkten också en ekologisk produkt.

Proteinet som används i Queal är vassleprotein. Detta kommer från osttillverkningsprocessen. Det ger dig en fullständig aminosyraprofil (proteinets byggstenar). Proteinet i Feed kommer från soja. Detta är också en bra källa, men vissa kanske tror att det inte ger dig den fullständiga (nödvändiga) aminosyraprofilen.

Ingredienser

Både Queal och Feed är gjorda av riktig mat. De använder olika ingredienser, men båda utgör en komplett måltid. Båda använder också lite smaksättare för att få måltiderna att smaka så bra som möjligt.

Ingredienser Feed: Glutenfria havregryn, vegetabiliskt fett, Isomaltulos, sojaprotein, mineraler, smak (10 variationer), Akaciafiber.

Ingredienser Queal: Fullkornshavre, Isomaltulos, Maltodextrin, (vassle- eller ris&ärt-) Protein, sojamjöl, vegetabiliska oljor, Vitamin & Mineralmix, smak (10 variationer) & sötningsmedel

Icke-näringsmässiga överväganden

Queal och Feed befinner sig i vänlig konkurrens för att sälja flest måltider till människor över hela världen. Men den verkliga konkurrenten är undernäring och de dåliga matvanor som har tagit över västländerna.

Även om alla vill äta en hälsosam måltid, är tidsbegränsningar, kunskapsbrist eller bara vanlig lathet hinder för människor att ändra sina vanor. Med Queal och Feed vet du att du kan ha en komplett måltid när som helst.

#FeedQueal
UrsprungTillverkad i FrankrikeTillverkad i Nederländerna
TillgänglighetLeverans över hela världen från FRLeverans över hela världen från NL. Svensk återförsäljare (det är vi!)
SortimentShakes, bars, drickfärdiga produkter, bredbara påläggShakes, Frukosthavre, Bars, Nootropic
Limited EditionsNejJa
FavoritfärgKolsvartBlågrön
Startpaket tillgängligt*JaJa

Vi tror att en stor styrka hos Queal är den mängd olika produkter vi erbjuder. Du kan inte bara välja mellan ett brett utbud av smaker, du kan också välja mellan 4 kosttyper. Queal vet att inte alla är lika, och olika människor har olika kostbehov. Det är därför Queal erbjuder tre olika varianter av sina recept. Standard (2100kcal), Athletic (2300kcal med högre andel protein), Vegan (ärt&risprotein). Du kommer också aldrig att bli uttråkad med en ny Limited Edition-smak varje månad!

Queal vs Feed Sammanfattning

Vi är naturligtvis fans av Queal och dess fantastiska produkter. Vi tror verkligen att det erbjuder ett utmärkt val av snabb, komplett och prisvärd näring. Det är trots allt anledningen till att vi skapade det i första hand!

Men i slutändan är det ditt val och ansvar att välja det bästa alternativet där ute för dig. Vi skulle älska om du testade Queal, och även jämföra det med de andra alternativen på marknaden. Ta reda på själv vilket du föredrar. Vi slår vad om att du kommer tillbaka till oss snart nog.