Queal vs Jimmy Joy

Jämförelse mellan Jimmy Joy och Queal: Är Queal bättre än Jimmy Joy?

Du har tagit ett stort steg framåt genom att välja en komplett måltidsprodukt. Jimmy Joy (tidigare Joylent) och Queal är båda bra alternativ när det gäller måltidsersättning. Här hjälper vi dig att välja vilken som passar bäst för dig vad gäller pris, näring och variation.

När du funderar på att köpa en måltidsersättningsprodukt – eller överväger ett alternativ till Jimmy Joy – finns det en mängd olika aspekter att överväga. Viktigast av allt, notera vad du vill ha ut av en måltidsersättningsprodukt.

Genom att läsa denna sida hoppas vi att du kommer att vara intresserad av att testa Queal. Men om det slutar med att Jimmy Joy är det bättre alternativet för dig, så är vi fortfarande glada att vi kunde hjälpa dig att komma till rätt beslut.

#Jimmy JoyQueal
Smaker7 smaker (vanilj, banan, choklad, jordgubbe, mango, neutral, Wake up)9 Smaker + Limited Edition-Smaker
Näring56% kolhydrater, 29% fetter, 15% protein47% kolhydrater, 32% fett, 21% protein*
IngredienserHavregryn, Maltodextrin, Sojamjöl, Solrosolja, Malda Linfrön, Vitaminer Och MineralerFullkornshavre, Isomaltulos, Maltodextrin, (vassle- eller ris&ärt-) protein, Sojamjöl, Vegetabiliska oljor, Vitaminer och Mineraler
Djur?VegansktVeganskt ( endast sojamjöl) & Lakto-vegetariskt (vassleprotein)
Pris per 400kcalfrån 14.50 sek (med mängdrabatt)från 13.75 sek (med mängdrabatt)

* Queal Steady Shakes finns i 4 variationer (Athletic, Agile, Standard, Vegan), siffrorna gäller för Standard.

Jämförelse med Jimmy Joy

Queal och Jimmy Joy är de två främsta företagen som erbjuder kompletta måltider till alla i Europa. De är båda bra alternativ och näringsrikt är de båda kompletta. Varje företag har gjort sina egna val när det gäller specifika ingredienser och näringssammansättning. Dessa är de skillnader du bör tänka på när du väljer vilken produkt som är rätt för dig.

Både Jimmy Joy och Queal bygger på EU:s näringsriktlinjer (EFSA). Båda produkterna innehåller gluten och är 100% lakto-vegetariska. Eftersom Jimmy Joy inte använder en primär proteinkälla (det finns där i sojamjölet, men är en hel del lägre halt än andra märken), är Jimmy Joy också 100% veganskt (Queal har också ett Veganskt utbud). Förutom laktos och gluten innehåller båda också soja.

Eftersom Queal tror att näring inte bara handlar om maten du köper, kommer du också hitta en personlig instrumentpanel när du beställer. Här kan du se din miljöpåverkan( som båda företagen kraftigt minskar), annan statistik och recept. Jimmy Joy har som tagline “fun in functional foods” och försöker lägga till lite glädje till blandningen och sin kommunikation.

Näringsämnen

Som du kan se är Queal och Joylent något liknande vad gäller näringsinnehåll. Jimmy Joy har en hel del mer kolhydrater. Queal, å andra sidan, möter skillnaden i kcal genom att vara högre i protein, och båda är likartade i (bra) fetter. Queal följer EU:s näringsriktlinjer (EFSA) och Jimmy Joy bygger på nederländska näringsriktlinjer (nvwa). Både vanliga kosttyperna innehåller soja och gluten. De är 100% laktovegetariska.

Sockerarter

Huvudkällan för kolhydrater i Queal är jämnt balanserad mellan den komplexa kolhydraten Maltodextrin (gjord av majs), den något långsammare kolhydraten Isomaltulos (gjord av rödbetor) och finskuren skotsk Havre. Maltodextrin har ett högt glykemiskt Index (GI, hur snabbt kolhydrater bearbetas) och havre ett låg GI. Denna balans säkerställer en snabb frisättning av energi, men också en hållbar kontinuerlig frisättning av energi i flera timmar, vilket resulterar i en balanserad energinivå. Jimmy Joy använder maltodextrin vilket innebär att energi frisätts snabbare än Queal.

Även om Queal har högre sockerhalt än Jimmy Joy måste det noteras att 25gram fortfarande är under EFSA (EU), WHO och FDA:s (USA, högst 50grams) referensvärden.

Fibrer

Queal har mer fiber än Jimmy Joy, och tillgodoser det rekommenderade dagliga intaget av kostfiber för en genomsnittlig vuxen (40g) som fastställts av EFSA, och är mycket nyttig för tarmhälsan. Jimmy Joy har å andra sidan 32,5 g, fortfarande högre än den genomsnittliga europeiska kosten, men på gränsen till de nederländska rekommendationsriktlinjerna.

Fetter

När det gäller fettinnehåll är Queal och Jimmy Joy mycket lika. Båda uppfyller riktlinjen för <35% energi som totalt fett, och både Queal och Jimmy Joy ger den rekommenderade dagliga mängden för alla “goda” fetter och fettsyror som Omega-3 och Omega-6.

Protein

Nivån av protein är märkbart annorlunda mellan Jimmy Joy och Queal. Både Queal och Jimmy Joy ger dig tillräckligt med protein, men Queal är 40% högre i protein än Jimmy Joy.

Queal använder vassleprotein (eller ris&ärtprotein) för sina shakes som ökar det totala proteininnehållet och säkerställer en fullständig uppsättning av aminosyror (proteinets byggstenar). Jimmy Joy har bestämt sig för att inte använda någon primär proteinkälla, men sojamjöl är ingrediensen där som är högst i protein.

Att ha en högre mängd protein per portion gör Queal mer inriktad på aktiva människor, men helt okej att använda för “skrivbordsarbetare” också.

Icke-näringsmässiga överväganden

Queal och Jimmy Joy befinner sig i vänlig konkurrens för att sälja flest måltider till människor över hela världen. Men den verkliga konkurrenten är undernäring och de dåliga matvanor som har tagit över västländerna.

Även om alla vill äta en hälsosam måltid, är tidsbegränsningar, kunskapsbrist eller bara vanlig lathet hinder för människor att ändra sina vanor. Med Queal och Jimmy Joy vet du att du kan ha en komplett måltid när som helst.

Både Queal och Jimmy Joy tillverkas och säljs i Nederländerna. De levererar båda över hela världen till de flesta länder. Jimmy Joys yttre branding-image är mycket uppenbart avslappnad, udda, och färgglad. Queal försöker å andra sidan förmedla en mer lättillgänglig professionell image, som visar kompetens och expertis.

#Jimmy JoyQueal
UrsprungTillverkad i NederländernaTillverkad i Nederländerna
TillgänglighetLeverans över hela världen från NL/US. Svensk återförsäljare finns.Leverans över hela världen från NL. Svensk återförsäljare finns (pro tip: det är vi!)
SortimentShakes, bars, drickfärdiga produkterShakes, Frukosthavre, Bars, Nootropic
Limited EditionsIblandJa
FavoritfärgTurkosBlågrön
Startpaket tillgängligtJaJa

Vi tror att en stor styrka hos Queal är den mängd olika produkter vi erbjuder. Du kan inte bara välja mellan ett brett utbud av smaker, du kan också välja mellan 4 kosttyper. Queal vet att inte alla är lika, och olika människor har olika kostbehov. Det är därför Queal erbjuder fyra olika varianter av sina recept. Standard (2100kcal), Athletic (2300kcal med högre andel protein), Vegan (ärt&risprotein). Du kommer också aldrig att bli uttråkad med en ny Limited Edition-smak varje månad!

Queal vs Jimmy Joy sammanfattning

Vi är naturligtvis fans av Queal och dess fantastiska produkter. Vi tror verkligen att det erbjuder ett utmärkt val av snabb, komplett och prisvärd näring. Det är trots allt anledningen till att vi skapade det i första hand!

Men i slutändan är det ditt val och ansvar att välja det bästa alternativet där ute för dig. Vi skulle älska om du testade Queal, och även jämföra det med de andra alternativen på marknaden. Ta reda på själv vilket du föredrar. Vi slår vad om att du kommer tillbaka till oss snart nog.