Queal vs Huel

Jämförelse av Huel och Queal

Filosofi, Produkter, Alternativ, Variation, Prissättning

Är Queal bättre än Huel?

Du har tagit ett stort steg framåt genom att välja en komplett måltidsprodukt. Huel och Queal är båda bra alternativ när det gäller måltidsersättning. Här hjälper vi dig att välja vilken som passar bäst för dig vad gäller pris, näring och variation.

Genom att läsa denna sida hoppas vi att du kommer att vara intresserad av att testa Queal. Men om det slutar med att Huel är det bättre alternativet för dig, så är vi fortfarande glada att vi kunde hjälpa dig att komma till rätt beslut.

#HuelQueal
Smaker3 Smaker & Smak-boosters9 Smaker + Limited Edition-Smaker
Näring37% kolhydrater, 30% fett, 30% protein47% kolhydrater, 32% fett, 21% protein*
IngredienserHavre, ärtprotein, linfrö, fullkornsrisprotein, MCT-Pulver (från kokosnöt), Solrosoljepulver, vitaminer och mineralerFullkornshavre, Isomaltulos, Maltodextrin, (vassle- eller ris&ärt-) protein, Sojamjöl, Vegetabiliska oljor, Vitaminer och Mineraler
Djur?VegansktVeganskt (ris- och ärtprotein) & Vegetariskt (vassleprotein)
Pris per 400kcal21 kr (19 om du prenumererar)från 13,75 sek (med mängdrabatt)

* Queal Steady Shakes finns i 3 variationer (Athletic, Standard, Vegan), siffrorna gäller för Standard.

Jämförelse med Huel

Queal och Huel är de två främsta företagen som erbjuder kompletta måltider till alla i Europa. De är båda bra alternativ och näringsrikt är de båda kompletta. Varje företag har gjort sina egna val när det gäller specifika ingredienser och näringssammansättning. Dessa är de skillnader du bör tänka på när du väljer vilken produkt som är rätt för dig.

Både Huel och Queal bygger på EU:s näringsriktlinjer (EFSA). Båda produkterna innehåller gluten (även om Huel har ett glutenfritt alternativ) och de är båda 100% lakto-vegetariska. Eftersom Huel använder sig av ärt-och risprotein (som Queals veganutbud) istället för vassleprotein, är Huel också 100% veganskt. Förutom laktos och gluten innehåller Queal också soja.

Näringsämnen

Förutom små skillnader i fibrer och fetter är Huel och Queal mycket lika när det gäller näringsämnen. Båda har valt att ge dig mer än de rekommenderade dagliga mängderna protein. Och båda har en hälsosam mängd fiber.

Huvudkällan för kolhydrater i Queal är jämnt balanserad mellan den komplexa kolhydraten Maltodextrin (gjord av majs), den något långsammare kolhydraten Isomaltulos (gjord av rödbetor) och finskuren skotsk Havre. Maltodextrin har ett högt glykemiskt Index (GI, hur snabbt kolhydrater bearbetas) och havre ett låg GI. Denna balans säkerställer en snabb frisättning av energi, men också en hållbar kontinuerlig frisättning av energi i flera timmar, vilket resulterar i en balanserad energinivå. Huel har ett lägre GI på 27, vilket innebär att energi frisätts långsammare än Queal.

Även om Queal har högre sockerhalt än Huel måste det noteras att 25gram fortfarande är under EFSA (EU), WHO och FDA:s (USA, högst 50grams) referensvärden.

Proteinet som används i Queal Steady Standard, Agile och Athletic är vassleprotein. Detta kommer från osttillverkningsprocessen. Det ger dig en fullständig aminosyraprofil (proteinets byggstenar). Proteinet i Huel kommer från ärtprotein och risprotein. Dessa är också proteinkällorna i Queals växtbaserade produkter. Både ris och ärtprotein är bra proteinkällor, de kombineras för att se till att alla essentiella aminosyror är med.

Ingredienser

Både Queal och Huel är gjorda av riktig mat. De använder olika ingredienser, men båda utgör en komplett måltid. Och båda har sin egen vitamin- och mineralblandning som toppar upp mikronäringsämnena där det behövs.

Ingredienser Huel: Havre, ärtprotein, linfrö, fullkornsrisprotein, MCT-Pulver (från kokosnöt), Solrosoljepulver, vitamin- och mineralblandning, vaniljsmaksättare & sötningsmedel.

Ingredienser Queal: Fullkornshavre, Isomaltulos, Maltodextrin, (vassle- eller ris&ärt-) Protein, sojamjöl, vegetabiliska oljor, Vitamin & Mineralmix, smak (10 variationer) & sötningsmedel

Queal har valt att använda Maltodextrin och Isomaltulos som en källa till kolhydrater. Och Huel har valt att använda kokosnötsolja (MCT) vs vegetabilisk olja i Queal. Båda använder lite smaksättare och sötningsmedel för en optimal smakupplevelse.

Icke-näringsmässiga överväganden

Queal och Huel befinner sig i vänlig konkurrens för att sälja flest måltider till människor över hela världen. Men den verkliga konkurrenten är undernäring och de dåliga matvanor som har tagit över västländerna.

Även om alla vill äta en hälsosam måltid, är tidsbegränsningar, kunskapsbrist eller bara vanlig lathet hinder för människor att ändra sina vanor. Med Queal och Huel vet du att du kan ha en komplett måltid när som helst.

#HuelQueal
UrsprungTillverkad i StorbritannienTillverkad i Nederländerna
TillgänglighetLeverans över hela världen från Storbritannien/USASvensk återförsäljare finns. (Pro tip: det är vi!)
SortimentShakes, Granola, Bars, Drickfärdiga produkterShakes, Frukosthavre, Bars, Nootropic
Limited EditionsNejJa
FavoritfärgSvartBlågrön
Startpaket tillgängligtJaJa

Vi tror att en stor styrka hos Queal är den mängd olika produkter vi erbjuder. Du kan inte bara välja mellan ett brett utbud av smaker, du kan också välja mellan 4 kosttyper. Queal vet att inte alla är lika, och olika människor har olika kostbehov. Det är därför Queal erbjuder tre olika varianter av sina recept. Standard (2100kcal), Athletic (2300kcal med högre andel protein), Vegan (ärt&risprotein). Du kommer också aldrig att bli uttråkad med en ny Limited Edition-smak varje månad!

Queal vs Huel: Sammanfattning

Vi är naturligtvis fans av Queal och dess fantastiska produkter. Vi tror verkligen att det erbjuder ett utmärkt val av snabb, komplett och prisvärd näring. Det är trots allt anledningen till att vi skapade det i första hand!

Men i slutändan är det ditt val och ansvar att välja det bästa alternativet där ute för dig. Vi skulle älska om du testade Queal, och även jämföra det med de andra alternativen på marknaden. Ta reda på själv vilket du föredrar. Vi slår vad om att du kommer tillbaka till oss snart nog.