L-Teanin

Så du är intresserad av Queal Flow. Men du vill veta lite mer om vad som finns i det, och varför det fungerar. I den här bloggen kommer vi att prata mer om en viss ingrediens i Flow: L-Teanin.

Vad är L-Teanin?

L-Teanin (även känt som 5-N-etyl-Glutamin) är en aminosyra som inte är vanlig i kosten (inte en av de essentiella aminosyrorna eller till och med en av de vanliga icke-essentiella aminosyrorna) och anses därför vara en “icke-dietär aminosyra”. L-Teanin finns ganska uteslutande i te. Alla typer av te, men mestadels i grönt te, där L-Teanin utgör upp till 50% av de totala aminosyrorna i teet.

L-Teanin har en struktur som liknar glutamin och signalsubstanserna som produceras från det (glutamat och GABA). Det har dokumenterats nå hjärnan och ha en effekt på hjärnan efter muntligt intag. Denna effekt har en avslappnande kvalitet, som inte är lugnande (orsakar inte sömnighet). Det har också visat sig minska uppfattningen av stress och förbättra uppmärksamheten något.

Denna avslappnande men icke-sederande effekt är anledningen till att vi lagt till det i Queal Flow.

Vad gör L-Teanin?

Med andra ord, varför tillsatte vi L-teanin i Queal Flow?

Tja, L-Teanin orsakar en känsla av avkoppling och lugn. Detta är en perfekt motvikt till effekten av koffein, som vi har lagt till Flow på naturlig väg genom Guarana. Kombinationen av L-Teanin och koffein är en beprövad interaktion som visat sig öka vakenhet, reaktionstid och allmän uppmärksamhet. Och även om det finns en del forskning som tyder på att det inte förbättrar noggrannheten hos ihållande uppmärksamhetsuppgifter, verkar det inte heller skada noggrannheten. Det lindrar faktiskt de flesta av de små negativa biverkningarna av koffeinintag, och minskar förekomster av huvudvärk och trötthet och tar bort “darrigheten” som vanligtvis rapporteras med koffeinintag.

Att kombinera L-Teanin och koffein (Guarana) har visat sig öka reaktionstiden och förmågan att växla effektivt mellan uppgifter, samt en uppvisad förbättring av uppmärksamhet genom att försöksobjekten var mindre benägna att distraheras under mentala uppgifter.

Det är också intressant att notera att de ovan nämnda effekterna verkar vara närvarande oberoende av försöksobjektets uppfattning om sin ökning av vakenhet. Med andra ord; oavsett om de människor som fick denna kombination av koffein och L-Teanin kände sig mer fokuserade, förbättrade de sin prestanda på mentala uppgifter i alla fall.

L-Teanin som en del av Queal Flow.

Som förklarats ovan möjliggör tillsatsen av L-teanin i Queal Flow en känsla av lugnt fokus genom att kombinera det med koffeineffekterna av Guarana.

Förutom att minska koffeinets “darrighet” har L-Teanin också visat sig ha en avslappnande och lugnande effekt utan att orsaka sömnighet.