Queal Flow – Nootropika som gör dig mer skärpt

Vårt uppdrag på Queal är att göra livet effektivare genom näringslösningar. Idag vill vi presentera dig för den senaste produkten i vår line-up som skapats för att nå detta mål: Flow.

Queal Flow är ett vetenskapligt baserat tillskott som ger dig en mental boost. En portion om dagen, tillsammans med frukost eller lunch, ger dig en märkbar ökning i fokus och kognitiva förmågor. Det är den perfekta kombinationen till din Queal-måltid.

Där en Queal-måltid ger dig alla viktiga näringsämnen, ger Queal Flow näringsämnen som är icke-väsentliga men positiva effekter, riktade specifikt till positiva kognitiva effekter.

Den här bloggen ger bara en kort översikt över vad Flow handlar om. Du kan alltid klicka igenom till specifika ingredienser för mer ingående förklaringar om hur Flow fungerar, och vad det är gjort av! 

Nootropika.

Nootropicka är ett nytt koncept på marknaden just nu. Specifika föreningar som tros ha en betydande inverkan på effektiviteten av hur ens hjärna fungerar. Det befinner sig för närvarande någonstans i gränslandet mellan pseudovetenskap och faktisk vetenskap.

Här på Queal har vi tagit en hård titt på forskningen om alla slags nootropiska föreningar och försökt sålla ut vetet från agnarna.

Vad vi fann var att det finns flera (icke-väsentliga) näringsämnen som har visat sig ha flera mycket märkbara kognitiva förstärkande effekter! Vi har tagit det bästa av det bästa och sammanställt dem till en portion: Queal Flow. Det är en mer realistisk och verklig version av the Limitless pill från filmen med Bradley Cooper (eller den, tyvärr, kortlivade TV-serien på CBS).

Vad gör det?

Blanda en skopa av pulvret med din Queal-måltid på morgonen, och du kan förvänta dig att uppleva en ökning av fokus och en drastisk minskning av reaktionstiden. Det kommer att bli lättare för dig att snabbt växla mellan olika mentala uppgifter, och du kommer att uppleva en ökning av allmän kognitiv förmåga. Queal Flow förbättrar också kognition och motivation, genom att minska ångest och stress. Om du använder Flow regelbundet under en längre tid, kommer det också mycket sannolikt att förbättra din mentala hälsa på lång sikt (minska kognitiv försämring), och kan även förbättra ditt minne.

Vi vet att detta är några rejäla påståenden! För att ta en titt på all forskning bakom dem, skrolla bara ner för våra resurser och en mer djupgående förklaring om studierna bakom detta.

Vad är det i det?

Ett urval av nootropiska och neuroprotektiva föreningar och en superfood. För att vara exakt:

  • Guarana: en frukt från ett sydamerikanskt träd, torkat och pulveriserat.
  • L-teanin: en aminosyra som finns mestadels i grönt te.
  • Citikolin: en naturligt förekommande förening som kroppen bryter ner till användbara bioneurologiska byggstenar.
  • Ashwagandha: En adaptogen ört, som ofta används i traditionell indisk medicin.

Klicka på de olika komponenterna för att lära dig mer om dem och de fördelar de ger!

Flows effekter.

Behåll ett lugnt fokus och hög mental energi – Queal Flow innehåller en hel del koffein. Denna stimulans skapar en känsla av ökat fokus och mental energi. Genom att kombinera koffein (från Guarana) med L-Teanin uppnår du ett avslappnat lugnt fokus, vilket möjliggör en mycket lugn känsla av att kunna stanna kvar på samma uppgift.

Det är svårt att beskriva utan att testa själv. Du kommer känna det när det slår till.

Förbättra reaktionstiden – denna kombination av Guarana och L-Teanin i Flow har också visat sig avsevärt minska reaktionstiden i alla typer av uppgifter, och förmågan att snabbare växla mellan olika mentala uppgifter.

Förbättra lärande och minne på både kort och lång sikt – förutom att uppnå en mer produktiv tankegång, ger Flow dig också olika näringsämnen som har visat sig vara mycket användbara för att förbättra lärande och minne. Citikolin bryts till exempel ner i kroppen till kolin och uridin, som båda är kända för sina neuroprotektiva förmågor. Det finns också en del tidig forskning som tyder på några förbättrade inlärningseffekter, även om effekten av dessa påståenden ännu inte är testade.

En studie om ovannämnda Guarana föreslår också att det kan finnas en kognitiv förstärkande aspekt av Guarana som är oberoende av koffeinhalten (endast studie på råttor).

Minska ångest/stress och förbättra motivationen ( som ett resultat) – tillsatsen av Ashwagandha i Queal Flow ger flera bioneurologiska föreningar som har visat sig minska kortisolnivåerna, den mest väletablerade markören för stress och ångest. Ashwagandha visades sig också förbättra motivationen, även om detta verkar vara en effekt av den sänkta ångesten och inte ett resultat av Ashwagandha-tillskottet i sig.

Slutligen finns det många anekdotiska bevis på att Ashwagandha förbättrar sömnkvaliteten, en viktig aspekt av en produktiv dag. Även om detta främst gäller studier på råttor, samt en mänsklig studie som inte var blindad.

Minska kognitiv försämring – Det finns gott om forskning som visar att de olika föreningarna i Queal Flow kan ha en signifikant neuroprotektiv effekt, vilket bidrar till att minska kognitiv försämring. Tanken här är att börja tidigt med långsiktigt tillskott av dessa näringsämnen och därmed driva tillbaka effekterna av åldrande på vårt minne.

Queal Flow: vår forskning förklarad.

Skriven av Queals VD Floris Wolswijk.

Nootropics.

När tanken på en nootropisk produkt först kom upp i våra produktutvecklingsmöten var jag mycket skeptisk. Jag hade hört talas om nootropics; hjärnboostern, “The Limitless-pills”. Det lät som skitsnack. Jag tyckte inte riktigt att vi skulle beblanda oss med en sådan pseudovetenskap.

Så jag fick naturligtvis i uppdrag att dyka ner i forskningen och ta reda på sanningen om dessa saker.

Och det jag hittade var att det faktiskt, för det mesta, var absolut kvacksalveri. Eller för att vara mer exakt; de flesta av påståenden om dessa så kallade nootropiska föreningar baserades på mycket begränsad forskning. Vanligtvis endast en studie, vanligtvis på råttor, inte människor, och överraskande ofta var det inte ens en kontrollerad studie.

Men jag hittade också några intressanta näringsämnen/föreningar som faktisk hade vetenskapligt stöd…

Evidensbaserad näring.

Våra krav på en tillskriven kognitiv effekt som faktiskt fastställts var mycket enkel och mycket strikt: Flera oberoende studier, dubbelblinda och placebokontrollerade, på faktiska människor (t.ex. inga råttstudier). Vi kontrollerade också att studierna inte finansierades av organisationer med ett tydligt ekonomiskt incitament för ett visst resultat.

Med andra ord har varje förening vi lägger i Queal Flow undersökts:

  • Flera gånger, av flera olika personer och organisationer
  • På människor, inte andra djur
  • Studierna utfördes med en dubbelblind och placebokontrollerad metod
  • Resultatet innebar en statistiskt signifikant positiv kognitiv effekt
  • Det noterades inga större nackdelar eller negativa effekter 

Källorna: