Queal: Framtidens Mat

“Framtidens mat är mat.” Det är vad Revolutions VD Steve Case sa i en artikel om Soylent. Han uppgav att Soylent kanske bara är framtidens mat för vissa “Valleyites”. Jag håller inte med om hans uttalande. I den här bloggen ska jag förklara varför -lentprodukter som Queal definitivt passar in i framtidens mat och vilka fördelar det kommer att ge dig (och miljön) genom att gå med i vår rörelse.

Steve Case tror att framtidens mat kommer att vara mat. Nystartade företag som är villiga att slå de stora pojkarna med hälsosamma alternativ är framtidens matpåverkare. Även om företag som säljer måltidsersättningspulver också är påverkare för hälsosamma alternativ, är han inte ett fan. Hans största bekymmer är att Soylent missar vikten av att sätta sig ned och äta tillsammans med familjen och att vi inte värdesätter mänsklig kontakt. Enligt hans mening behöver vi verkligen hälsosammare mat med billig(are) distribution och inköp, men han tycker att detta bör utgöras av äkta och färsk mat. Jag håller inte helt med, låt oss titta närmare på hans kritik genom att förklara det ur min synvinkel.

VARFÖR QUEAL ÄR FRAMTIDSSÄKRAD

Först och främst är Queal ett perfekt näringsalternativ att ersätta vilken måltid som helst med. Det är född från en frustration över att det inte är lätt att köpa en snabbmåltid som också är mycket hälsosam. Vi omprövade hur mat har gjorts och vad syftet med mat är: näring. Vi tog ett steg tillbaka och konstruerade en måltid som är snabb och också bra för dig. Queal är näringsrikt komplett: Tillverkad av naturliga, grundläggande ingredienser som havre, soja och majs och berikad med en specialbyggd vitamin-och mineralblandning. Dessutom ger Queal dig tid, energi och frihet: Det minskar antalet beslut jag måste fatta på en dag. Allt detta är skäl för mig att ersätta 2/3 av mina måltider under arbetsdagar.

Huvudaspekter jag gillar med Queal vilket gör det “framtidssäker” mat är:

  • Queal är en måltid som passar varje livsstil.
  • Att ha ett snabbt och hälsosamt alternativ förbättrar känslomässiga tillstånd (även i tider av stress).
  • Det är komplett näring, varje måltid (pulver) innehåller 1/3 av dagligt rekommenderat intag, det gör att du kan känna dig trygg i vetskapen att din kropp får allt den behöver
  • Det är på många sätt en hållbar produkt: Om du räknar med förpackning, förberedelse, produktion och typ av ingredienser är Queal ett bra val för den medvetna ätaren/konsumenten.

Livsstil

Queal skiljer sig genom en mängd olika aspekter från Soylent. Queal är lämplig för varje livsstil. Mellan företagen är konsumenttyperna den viktigaste skillnaden. Soylent används mest av 29-åriga techy-entreprenörer som inte känner för att spendera mycket tid på att förbereda och konsumera mat.

Detta är mycket relaterat till vår största konsumentgrupp, men vi skiljer oss från dem genom att erbjuda våra tre diettyper: Standard, Athletic, och Lite. Oavsett om du lever en aktiv livsstil, arbetar på ett kontor eller om du måste gå till skolan varje dag. Enligt kritiken mot Case, kommer Queal att passa många fler framtida hushåll.

Emotionell aspekt

Vi hör ofta att människor ifrågasätter -lentprodukter, eftersom de förutsätter att mat måste vara en känslomässig (familje-) händelse. Visst, traditionerna att äta mat socialt går långt tillbaka. Men folk glömmer att i början var mat ett sätt att överleva (och är det fortfarande). Vad vi har gjort med Queal är att titta på mat genom en annan synvinkel. Vi förde mat tillbaka till grunderna och ser till att den ger din kropp allt som den behöver för att hålla sig frisk och hälsosam.

Om du tittar på vårt samhälle som ett som är under konstant tryck att prestera, söker fler och fler människor efter funktionella livsmedel. Mat för att ge bränsle till sitt arbete, sin passion eller träning men utan att ta av deras dyrbara tid. Om man tittar på begrepp som Eatsa, som är mycket populärt, tycker folk oftare om att välja en bekväm och hälsosam (men mindre social) lösning. Enligt min mening tar det bara lite tid att känna sig säkrare genom att ersätta måltider med näringsshakes. För de flesta skulle detta vara ett mycket hälsosammare alternativ än vad de för närvarande äter. Vi tenderar att leta efter mat som har mycket fett och kalorier när vi är stressade. Det är inte ens ovanligt att hoppa över måltider om vi upplever stress (30% av oss kommer att hoppa över måltider, 41% av dem gör det mer än en gång i veckan).

Näringsaspekt

Som jag nämnde tidigare; syftet med mat är näring. Som du kanske redan vet finns det för närvarande tre stora problem relaterade till mat:

  1. Det finns en orättvis fördelning av mat. Det betyder att fler människor på vår planet är överviktiga än de som lider av undernäring.
  2. För att föda 9 miljarder människor år 2050 behöver vi definitivt mer hållbara produktionsprocesser.
  3. Miljontals ton mat slösas bort, upp till 50% av den totala matvikten förloras innan den kan konsumeras.  Och ungefär ytterligare 40% slösas bort i matbutikerna eller på grund av konsumenter.

Efter dessa tre ämnen ska jag förklara varför Queal passar in i framtidens mat.

FÖRDELNING AV LIVSMEDEL

Om vi talar om undernäring tänker folk oftast på utvecklingsländer som lider av hunger. Men den här bilden visar inte hela historien: I västvärlden lider människor också av undernäring. Näringsmässig hälsa beror på rätt balans mellan makro- och mikronäringsämnen. Detta innebär att undernäring kan orsakas av för lite kalorier för att möta kroppens energibehov eller brist på viktiga näringsämnen. 15 miljoner människor i industriländer har en otillräcklig mängd livsmedel tillgänglig för att möta sina grundläggande behov. Oförmågan att få tillgång till, köpa eller till och med laga hälsosam mat på ett bra sätt orsakar en brist i t.ex. fiber, kalcium, kalium och vitamin D. Alla dessa näringsämnen finns i rätt mängd i Queal. När du inkluderar Queal i din kost, behöver du inte oroa dig för om du äter mindre eller mer än dagligt rekommenderat intag.

HÅLLBARHET

Queal Sustainability Origin – Queal komplett mat

Queal är hållbart på några olika sätt. I denna punkt belyser vi distribution, förpackning och produktion. EU importerar jordbruksprodukter främst från länder som Brasilien, USA, Indonesien, Kina och Indien. Det betyder nu massor av lastbilar och båtar som reser över hela världen och bränner fossila bränslen i processen. Låt oss nu se var Queal får sina ingredienser från:

Alla Queals huvudingredienser kommer från EU. Länderna varierar från Storbritannien till Belgien och Tyskland. Detta innebär mindre transport av ingredienser och ingen import från länder utanför EU, vilket ökar avkastningen för europeiska jordbrukare. Om vi tar hänsyn till förhållande mellan vikt och näringsvärden är Queal definitivt betydligt effektivt när det gäller transport också. Alla Queal-produkter är vegetariska, vilket innebär att vi minskar produktionsprocessens fotavtryck.

Dessutom behöver Queal inte heller hållas kylt. Detta sparar på energiförbrukningen.

MATAVFALL

Queal Shelf Life – Queal komplett mat

Vi är stolta över att vara ett av de företag som erbjuder en möjlig lösning på våra nuvarande miljöfrågor. Att byta till en pulveriserad kost eliminerar mycket produktionsavfall som kommer från jordbruk eller boskap. Den effektiva förpackningen bidrar också till att minska mängden matrelaterat avfall i allmänhet. Den långa hållbarheten minskar kraftigt mängden mat som kastas ut och det är upp till dig hur stora dina portioner är.

FRAMTIDENS MAT, VAD KOMMER SEN?

I Nederländerna kastas upp till 25% av maten på grund av sitt utgångsdatum. Om du använder Queal, kommer högst 1% slösas bort.

Förhoppningsvis har den här bloggen klargjort mycket när det gäller fördelarna med Queal och varför det är bra för dig och miljön. Naturligtvis finns det alltid utrymme för förbättringar. Jag är väldigt nyfiken på om du har några förslag eller en tydlig åsikt om Queal som framtidens mat. Du kanske har några intressanta andra produkter eller exempel som du är entusiastisk över. Därför kan du besöka forumet och gå med i konversationen! Jag blir alltid glad över att få höra vilka coola idéer du har.