Queal vs Ambronite

Är Queal bättre än Ambronite?

Du har tagit ett stort steg framåt genom att välja en komplett måltidsprodukt. Ambronite och Queal är båda bra alternativ när det gäller måltidsersättning. Här hjälper vi dig att välja vilken som passar bäst för dig vad gäller pris, näring och variation.

Genom att läsa denna sida hoppas vi att du kommer att vara intresserad av att testa Queal. Men om det slutar med att Ambronite är det bättre alternativet för dig, så är vi fortfarande glada att vi kunde hjälpa dig att komma till rätt beslut.

#AmbroniteQueal
Smaker3 Smaker (Original, Bär, Banan)9 Smaker + Limited Edition-Smaker
Näring41% kolhydrater, 35% fett, 24% protein47% kolhydrater, 32% fett, 21% protein*
IngredienserHavreprotein, mandel, havre, äpple, kokossocker, havrefiber, nässelblad, spenat, linfrö, chlorella, spirulina, tranbär, blåbär, svarta vinbär, havtorn, näringsjäst, mineralsalt, guarkärnmjöl, naturliga smakerFullkornshavre, Isomaltulos, Maltodextrin, (vassle- eller ris&ärt-) protein, Sojamjöl, Vegetabiliska oljor, Vitaminer och Mineraler
Djur?VegansktVeganskt (ris- och ärtprotein) & Lakto-vegetariskt (vassleprotein)
Pris per 400kcalfrån € 4,74 (ca 50kr)från 13.75 sek

* Queal Steady Shakes finns i 3 variationer (Athletic, Standard, Vegan), siffrorna gäller för Standard.

Jämförelse med Ambronite

Queal och Ambronite är två helt olika företag som erbjuder kompletta måltider till alla i Europa. De är båda bra alternativ och näringsrikt är de båda kompletta. Varje företag har gjort sina egna val när det gäller specifika ingredienser och näringssammansättning. Dessa är de skillnader du bör tänka på när du väljer vilken produkt som är rätt för dig.

Både Ambronite och Queal bygger på EU:s näringsriktlinjer (EFSA). Båda produkterna är 100% laktovegetariska. Eftersom Ambronite använder sig av ärtprotein (som Queal gör med Vegan-utbudet) istället för vassleprotein, är Ambronite också 100% veganskt. Förutom laktos och gluten innehåller Queal också soja. Ambronite innehåller nötter.

Eftersom Queal tror att näring inte bara handlar om maten du köper, kommer du också hitta en personlig instrumentpanel när du beställer. Här kan du se din miljöpåverkan (som båda företagen kraftigt minskar), annan statistik och recept.

Ambronite använder ekologiska ingredienser och är något annorlunda än andra kompletta livsmedelsföretag. Detta innebär att priset är ett par gånger dyrare än produkter från Queal.

Näringsämnen

Ambronite och Queal har olika näringsprofiler. De har valt att använda olika ingredienser och ger därför energi på olika sätt. Båda ger dig dock alla vitaminer och mineraler din kropp behöver.

Även om profilen för båda drickbara måltider ser liknande ut, är de ganska olika. De är båda fulla av näringsämnen, men de är gjorda på olika sätt. Ambronite är gjord med mer färska (och torkade) produkter, medan Queal endast tillverkas av torkade/pulveriserade ingredienser.

Den största ingrediensen i båda produkterna är havre. Det är en jättebra källa till komplexa kolhydrater, och innehåller också mycket fiber, lite protein och vissa omega fettsyror. Havrekornen i Ambronite är ekologiska och eftersom de utgör 52,6% av ingredienserna är hela produkten också en ekologisk produkt.

Proteinet som används i Queal är vassleprotein. Detta kommer från osttillverkningsprocessen. Det ger dig en fullständig aminosyraprofil (proteinets byggstenar). Proteinet i Ambronite kommer från mandlar och havre. Detta är också en bra källa, men naturligtvis inte om du är allergisk mot nötter.

Mikronäringsämnena i Queal är balanserade så att var och en av dem är minst 33% av ditt dagliga referensintag (DRI) per måltid. Där havre, majs, vassle och andra ingredienser tar hand om de flesta vitaminer och mineraler i Queal, läggs vissa till via en anpassad vitamin- och mineralblandning.

Ambronite lägger inte till några vitaminer förutom de som redan finns i de naturliga ingredienserna. Detta innebär att inte varje måltid (500 kalorier) har 25% av varje vitamin och mineral. Mineraler som magnesium och mangan finns i de naturliga ingredienserna i höga mängder (90% per måltid), och du bör vara försiktig så att du inte äter Ambronite till varje måltid för att förhindra negativa hälsoeffekter (t.ex. diarré från för mycket magnesium).

Ingredienser

Både Queal och Ambronite är gjorda av riktig mat. De använder olika ingredienser, men båda utgör en komplett måltid. Båda använder också lite smaksättare för att få måltiderna att smaka så bra som möjligt.

Ingredienser Ambronite: Havreprotein, mandel, havre, äpple, kokossocker, havrefiber, nässelblad, spenat, linfrö, chlorella, spirulina, tranbär, blåbär, svarta vinbär, havtorn, näringsjäst, mineralsalt, guarkärnmjöl, naturliga smaker

Ingredienser Queal: Fullkornshavre, Isomaltulos, Maltodextrin, (vassle- eller ris&ärt-) Protein, sojamjöl, vegetabiliska oljor, Vitamin & Mineralmix, smak (10 variationer) & sötningsmedel

Återigen är skillnaden i ingredienser ganska stor och även om vissa kan hävda att Ambronite är mer naturlig (mindre bearbetat), är det väldigt dyrt att göra och sälja ett komplett livsmedel på detta sätt.

Icke-näringsmässiga överväganden

Queal och Ambronite befinner sig i vänlig konkurrens för att sälja flest måltider till människor över hela världen. Men den verkliga konkurrenten är undernäring och de dåliga matvanor som har tagit över västländerna.

Ambronite tar en (för konsumenter) dyrare väg för att förbättra dessa vanor. Måltiderna från Ambronite är mer än 5 gånger dyrare än de från Queal, och därför är de inte lika tillgängliga för den allmänna befolkningen. Naturligtvis kan den ekologiska blandningen av ingredienser vara värt priset för vissa.

Även om alla vill äta en hälsosam måltid, är tidsbegränsningar, kunskapsbrist eller bara vanlig lathet hinder för människor att ändra sina vanor. Med Queal och Ambronite vet du att du kan ha en komplett måltid när som helst.

#AmbroniteQueal
UrsprungTillverkad i FinlandTillverkad i Nederländerna
TillgänglighetLeverans över hela världen från FILeverans över hela världen från NL. Svensk återförsäljare finns. (Det är vi btw.)
SortimentShakesShakes, Frukosthavre, Bars, Nootropic
Limited EditionsNejJa
FavoritfärgSyrsegröntBlågrön
Startpaket tillgängligt*NejJa

Vi tror att en stor styrka hos Queal är den mängd olika produkter vi erbjuder. Du kan inte bara välja mellan ett brett utbud av smaker, du kan också välja mellan 4 kosttyper. Queal vet att inte alla är lika, och olika människor har olika kostbehov. Det är därför Queal erbjuder tre olika varianter av sina recept. Standard (2100kcal), Athletic (2300kcal med högre andel protein), Vegan (ärt&risprotein). Du kommer också aldrig att bli uttråkad med en ny Limited Edition-smak varje månad!

Queal vs Ambronite sammanfattning

Vi är naturligtvis fans av Queal och dess fantastiska produkter. Vi tror verkligen att det erbjuder ett utmärkt val av snabb, komplett och prisvärd näring. Det är trots allt anledningen till att vi skapade det i första hand!

Men i slutändan är det ditt val och ansvar att välja det bästa alternativet där ute för dig. Vi skulle älska om du testade Queal, och även jämföra det med de andra alternativen på marknaden. Ta reda på själv vilket du föredrar. Vi slår vad om att du kommer tillbaka till oss snart nog.